Canal du Midi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Canal du Midi
Canal du Midi, caket Toulouse
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Prancis Edit this on Wikidata[1]
Paugeran i, ii, iv, vi[2]
Rujukan 770
Koordhinat 43°36′40″N 1°25′06″E / 43.6111°N 1.4183°E / 43.6111; 1.4183
Prasasti 1996 (Sèsi ke-20)
CanalDuMidi map.jpg

Canal du Midi utawi Canal des Deux Mers (Occitan: Canal de las Doas Mars / Canal del Miègjorn) punika sawijining kanal sadawaning 240 km wonten ing kidul Prancis, le Midi. Kanal punika ngubungaken Kali Garonne kaliyan Étang de Thau wonten ing Mediterania. Kanal kasebat punika mbentang saking kitha Toulouse dhateng palabuhan Mediterania Sète (ingkang dipunyasa kanggé ngladosi minangka pucuk wétan kanal.)

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Situs Warisan Donya ing Prancis 43°21′25″N 1°48′36″E / 43.35694°N 1.81000°E / 43.35694; 1.81000