Canal du Midi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sana Warisan Donya UNESCO
Canal du Midi
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Canal du Midi, caket Toulouse
JinisBudaya
Wewatoni, ii, iv, vi
Rujukan770
Tlatah UNESCOPratélan Situs Warisan Donya ing ÉropahH
Sujarah prasasti
Prasasti1996 (Sési ke-20)
CanalDuMidi map.jpg

Canal du Midi utawi Canal des Deux Mers (Occitan: Canal de las Doas Mars / Canal del Miègjorn) punika sawijining kanal sadawaning 240 km wonten ing kidul Prancis, le Midi. Kanal punika ngubungaken Kali Garonne kaliyan Étang de Thau wonten ing Mediterania. Kanal kasebat punika mbentang saking kitha Toulouse dhateng palabuhan Mediterania Sète (ingkang dipunyasa kanggé ngladosi minangka pucuk wétan kanal.)

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Situs Warisan Donya ing Prancis 43°21′25″N 1°48′36″E / 43.35694°N 1.81000°E / 43.35694; 1.81000