Studenica monastery

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sana Warisan Donya UNESCO
Studenica Monastery
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Studenica monastery
Jinis Budaya
Wewaton i, ii, iv, vi
Rujukan 389
Tlatah UNESCO Éropah lan Amérika Lor
Sujarah prasasti
Prasasti 1986 (Sési 10th)

Biara Studenica utawa Studenica monastery (basa Serbia: Манастир Студеница / Manastir Studenica) iku biara sing dumunung 39 km kidul-kulon kutha Kraljevo, ing Serbia tengah. Biara iki minangka biara Ortodhok Serbia sing paling gedhé lan paling sugih

Stefan Nemanja, ngadegaké biara iki ing taun 1190. Biara sing dikubengi témbok iki dumadi saka loro gréja: Gréja Prawan (Church of the Virgin), lan Gréja Raja (Church of the King), kaloronéf dibangun nganggo marmer putih. Biara iki misuwur kanthi kolèksi lukisan fresco gaya Byzantine abad ka-13 lan ka-14.

Studenica dinyatakaké minangka monumèn budaya kang wigati ing taun1979, lan direksa déning pamaréntah Républik Serbia, lan ing 1986 UNESCO nglebokaké biara Studenica jroning dhaptarSitus warisan donya.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Situs warisan donya ing Serbia Koordhinat: 43°29′11″N 20°31′54″E / 43.48639°N 20.53167°E / 43.48639; 20.53167