Studenica monastery

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Studenica Monastery
Studenica monastery
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Serbia Edit this on Wikidata
Paugeran i, ii, iv, vi[1]
Rujukan 389
Koordhinat 43°29′11″N 20°31′54″E / 43.4864°N 20.5317°E / 43.4864; 20.5317
Prasasti 1986 (Sèsi 10th)

Biara Studenica utawa Studenica monastery (basa Serbia: Манастир Студеница / Manastir Studenica) iku biara sing dumunung 39 km kidul-kulon kutha Kraljevo, ing Serbia tengah. Biara iki minangka biara Ortodhok Serbia sing paling gedhé lan paling sugih

Stefan Nemanja, ngadegaké biara iki ing taun 1190. Biara sing dikubengi témbok iki dumadi saka loro gréja: Gréja Prawan (Church of the Virgin), lan Gréja Raja (Church of the King), kaloronéf dibangun nganggo marmer putih. Biara iki misuwur kanthi kolèksi lukisan fresco gaya Byzantine abad ka-13 lan ka-14.

Studenica dinyatakaké minangka monumèn budaya kang wigati ing taun1979, lan direksa déning pamaréntah Républik Serbia, lan ing 1986 UNESCO nglebokaké biara Studenica jroning dhaptarSitus warisan donya.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Situs warisan donya ing Serbia

Koordhinat: 43°29′11″N 20°31′54″E / 43.48639°N 20.53167°E / 43.48639; 20.53167

  1. ^ http://whc.unesco.org/en/list/389.