Ukraina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Ukraine)
Україна
Ukraina
Patakaning Ukraina
Pataka
Aditamènging Ukraina
Aditamèng
Cihnabrawit: Ukrayinan: Volya, zlahoda, dobro
(Basa Jawa: "Kabébasan, Kaselarasan, Kabecikan")
Gunagita: Shche ne vmerla Ukraina
Dunungpenering Ukraina
KuthagaraKiyev
BrehakuthaKiev
JawatbasaUkraina
PapréntahanDhémokrasi parlementer
Kamardikan
• Banyu (%)
bisa ora digubris
Population
• Pikira-kira 2017
42.418.235 (32)
• Cacahjiwa 2001
48.457.102
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$312,1 miliar (29)
• Saben wong
US$6.554 (90)
ArtacihnaHryvnia (UAH)
Laladan wektuUTC+2
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+3
Durawadasandi380
Nagarasandigreha.ua

Ukraina iku nagara ing Éropa Wétan. Nagara iki wewatesan karo Polen, Rumeni, Moldavia, lan Transnistria ing sisih kulon, Segara Ireng ing sisih kidul, Ruslan ing sisih wétan lan Rusputih ing sisih lor. Nagara iki sadurungé taun 1992 dadi wewengkoné Uni Soviyét. Kutha krajan Ukraina Kiyiv.

Uga delengen[besut | besut sumber]

  • Leviv, siji kutha gedhé ing Ukraina.
  • Odésa, siji kutha gedhé ing Ukraina.
  • Wisiwanka, corak klambi tradhisiyonal Ukraina.

Pranala Njaba[besut | besut sumber]