Višegrad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Višegrad
Coat of arms of Višegrad
Coat of arms
Lokasi Višegrad ing Bosnia-Herzegovina
Lokasi Višegrad ing Bosnia-Herzegovina
Coordinates: 43°47′N 19°17′E / 43.783°N 19.283°E / 43.783; 19.283
Nagara Bosnia-Herzegovina
Pamérangan Republika Srpska
Government
 • Walikutha Miladin Miličević (SDS) [1]
Tlatah
 • Gunggung 48 km2 (19 sq mi)
Cacah jiwa (1991)
 • Total 21.199
Kodhe pos 73240
Kodhe laladan (+387) 058

Višegrad (Sirilik: Вишеград) iku sawijining kutha lan munisipalitas ing Republika Srpska, pérangan wétan saka Bosnia-Herzegovina, ing gisiking Kali Drina, dumunung ana ing dalan antarané Goražde lan Ustiprača tumuju kuthaUžice.

Sajarah[besut | besut sumber]

Kutha cilik iki mosuwur amarga anané buku novel sajarah Bridge on the Drina karangan Ivo Andrić, kang menangaké Hadiah Nobel.

Kreteg Mehmed Paša Sokolović ing Višegrad dibangun déning Mehmed Paša Sokolović ing taun 1571. Nganti saiki isih ana, land dadi salah siji atraksi turisme kang dicathet minangka salah siji situs warisan donya UNESCO. Akèh turis kang teka ing Višegrad mung saperlu arep mlaku ing sadhuwuring kreteg kang misuwur kasebut.

Sport[besut | besut sumber]

Klub bal-balan lokal ya iku FK Drina HE Višegrad.

Populasi[besut | besut sumber]

Miturut sènsus taun 1910 , padunung Višegrad dumadi saka manéka ètnik.

Komposisi Ètnik
Taun Serb  % Muslim  % Kroat  % Yugoslav  % Liya  % Total
1961 9,965 40.24% 13,689 55.28% 89 0.36% 824 3.33% 122 0.49% 24,762
1971 9,225 36.33% 15,752 62.04% 68 0.26% 141 0.55% 203 0.82% 26,738
1981 7,648 32.96% 14,397 62.05% 60 0.26% 858 3.70% 113 0.49% 23,201
1991 6,743 31.80% 13,471 63.54% 32 0.15% 319 1.50% 634 2.99% 21,199

Pungkasan iki populasi Visegrad mèh kabèh saka ètnik Serbia.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Koordinat: 43°47′N, 19°17′E


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Višegrad&oldid=987625"