Schokland

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sawijining gréja sacedhaké tanggul segara. Isih katon manawa manten pulo iki luwih dhuwur tinimbang lemah saubengé

Schokland iku siji désa lan manten pulo ing gemeente Noordoostpolder ing provinsi Flevoland ing Walanda. Pulo iki ing taun 1859 dikothongaké lan para sing ndunungi diungsèkaké kabèh déné alesan kamanan. Awit pulo iki saya enthèk lemahé déning érosi. Nganti taun 1932 pulo iki tetep ana ing segara Zuiderzee lan sawisé situbandha Afsluitdijk dibangun ing tlaga IJsselmeer. Sawisé Noordoostpolder dadi garing ing taun 1942, pulo iki kelèt karo dharatan.

Schokland saiki diurusi déning yayasan Flevolandschap. Ing Schokland ana siji musiyum. Saben taun pulo iki ditekani kurang luwih 40.000 jiwa.

Uga delengen[besut | besut sumber]

  • Urk, manten pulo sijiné ing Noordoostpolder

Pranala njaba[besut | besut sumber]