Provins

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Provins
Provins from north.jpg
Sesawangan Provins
Nagara Prancis
Arrondissement Provins
Canton Provins (kutha krajan)
Intercommunality Communauté de
communes du Provinois
Pamaréntahan
 • Walikutha (2008-2014) Christian Jacob
Cacah jiwa 1 11.667
INSEE/Postal code 77379
2 Population without double counting: residents of multiple communes (e.g., students and military personnel) only counted once.
Provins, Kota Pasar Malam Abad Pertengahan
Tour César di Provins
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Prancis Edit this on Wikidata
Laladan 14.72 km2 (158,400,000 sq ft) [1]
Paugeran ii, iv
Rujukan 873
Koordhinat 48°33′32″N 3°17′58″E / 48.5589°N 3.2994°E / 48.5589; 3.2994
Prasasti 2001 (Sèsi ke-25)
Situs jaringan http://www.mairie-provins.fr,%20http://www.provins.net

Provins inggih punika salah satunggaling komune ingkang wonten ing Prancis kanthi cacahipun pendhudhuk miturut sensus taun 1999 inggih punika wonten 11.667 tiyang, déné kirang langkung 12.814 tiyang dumunung ing Provins saha dhaérah sakiteripun. Provins ingkang minangka kitha pasar malem ing abad tengahan sampun kalebet Situs Warisan Dunya UNESCO nalika taun 2001.[2]

Administrasi[besut | besut sumber]

Provins, sous-préfecture punika asalipun saking département Seine-et-Marne. Sapérangan ageng arondisemen Provins, saha kanton Provins, mapan wonten ing sisih wétan radi kidul saking département. Provins punika sanès kitha ingkang paling ageng wonten ing arondisemen punika, ananging namung minangka kutha krajan. Déné kitha ingkang paling ageng inggih punika Montereau-Fault-Yonne. Arondisemen piyambak gadhah 7 kanton, 125 komune saha 112.020 penduduk. Kanton Provins gadhah 15 komune saha cacahipun pendhudhuk wonten 20.996 tiyang.[3]

Sajarah[besut | besut sumber]

Provins inggih punika satunggaling griya kanggé pasar malem Champagne ingkang gadhah pangaribawa dhateng tuwuhipun ékonomi Éropah ing abad tengahan, nalika kitha punika mapan wonten ing pangawasanipun Count Champagne.

Daya Tarik[besut | besut sumber]

Provins saged misuwur amargi gadhah bètèng ing abad tengahan, kados ta Tour César (Menara Kaisar) saha tembok kitha ingkang dipunrawat ngantos sak punika. Wonten ing Provins punika ugi wonten Greja Saint Quiace ingkang dipunyasa wiwit jaman kina rumiyin. Permaisuri Galla Placidia ingkang dipungayutaken ingkang ngenalaken Ancona kaliyan relik Judas Cyriacus. Anangin mustakanipun santo ingkang mapan wonten ing Provins dipunbeta saking Yerussalem déning Henry I saking Champagne, ingkang damel gréja wonten ing kitha punika kanthi ancas kanggé dipunpameraken. Lan ing wekdal punika taksih wonten ing Greja Saint Quiace, sanajan bangunanipun wiwit abad kaping 12 dèrèng naté rampung amargi wontenipun prahara babagan arta nalika pamarentahanipun Philippe le Bel. Satunggaling kubah sampun dipuntambahaken wonten ing abad kaping 17, saha kulawarga lawas saking Provins ingkang sampun netep ing pérangan inggil kitha kasebat ingkang dipunwastani ""Children of the Dome." [4]

Ékonomi[besut | besut sumber]

Provins gadhah kebon mawar. Wonten ing kitha punika dipunproduksi sadaya jinis dhaharan saking mawar saha ingkang sampun misuwur inggih punika sele tangke mawar, madu mawar Provins saha permen mawar.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Q20894925; P813: 26 Oktober 2015.
  2. ^ (ing basa Prancis)[1] Le budget 2013 dévoilé (dipunundhuh tanggal 18 Januari 2013)
  3. ^ (ing basa Prancis)[2] Provins, UNESCO's World heritage (dipunundhuh tanggal 18 Januari 2013)
  4. ^ (ing basa Prancis)[3] (dipunundhuh tanggal 18 Januari 2013)