Provins

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Provins
Provins from north.jpg
Pemandangan Provins
Country France
Arrondissement Provins
Canton Provins (kutha krajan)
Intercommunality Communauté de
communes du Provinois
Government
 • Mayor (2008-2014) Christian Jacob
Population 1 11.667
INSEE/Postal code 77379
2 Population without double counting: residents of multiple communes (e.g., students and military personnel) only counted once.
Sana Warisan Donya UNESCO
Provins, Kota Pasar Malam Abad Pertengahan
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Tour César di Provins
Jinis Budaya
Wewaton ii, iv
Rujukan 873
Tlatah UNESCO Éropah dan Amerika Utara
Sujarah prasasti
Prasasti 2001 (Sési ke-25)

Provins inggih punika salah satunggaling komune ingkang wonten ing Prancis kanthi cacahipun pendhudhuk miturut sensus taun 1999 inggih punika wonten 11.667 tiyang, déné kirang langkung 12.814 tiyang dumunung ing Provins saha dhaérah sakiteripun. Provins ingkang minangka kitha pasar malem ing abad tengahan sampun kalebet Situs Warisan Dunya UNESCO nalika taun 2001.[1]

Administrasi[besut | besut sumber]

Provins, sous-préfecture punika asalipun saking département Seine-et-Marne. Saperangan ageng arondisemen Provins, saha kanton Provins, mapan wonten ing sisih wetan radi kidul saking département. Provins punika sanes kitha ingkang paling ageng wonten ing arondisemen punika, ananging namung minangka ibu kota. Dene kitha ingkang paling ageng inggih punika Montereau-Fault-Yonne. Arondisemen piyambak gadhah 7 kanton, 125 komune saha 112.020 penduduk. Kanton Provins gadhah 15 komune saha cacahipun pendhudhuk wonten 20.996 tiyang.[2]

Sujarah[besut | besut sumber]

Provins inggih punika satunggaling griya kangge pasar malem Champagne ingkang gadhah pangaribawa dhateng tuwuhipun ékonomi Éropah ing abad tengahan, nalika kitha punika mapan wonten ing pangawasanipun Count Champagne.

Daya Tarik[besut | besut sumber]

Provins saged misuwur amargi gadhah benteng ing abad tengahan, kados ta Tour César (Menara Kaisar) saha tembok kitha ingkang dipun rawat ngantos sak punika. Wonten ing Provins punika ugi wonten Greja Saint Quiace ingkang dipun bangun wiwit jaman kina rumiyin. Permaisuri Galla Placidia ingkang dipun gayutaken ingkang ngenalaken Ancona kaliyan relik Judas Cyriacus. Anangin mustakanipun santo ingkang mapan wonten ing Provins dipun beta saking Yerussalem déning Henry I saking Champagne, ingkang damel greja wonten ing kitha punika kanthi ancas kangge dipun pameraken. Lan ing wekdal punika taksih wonten ing Greja Saint Quiace, sanajan bangunanipun wiwit abad kaping 12 dereng nate rampung amargi wontenipun prahara babagan arta nalika pamarentahanipun Philippe le Bel. Satunggaling kubah sampun dipun tambahaken wonten ing abad kaping 17, saha kulawarga lawas saking Provins ingkang sampun netep ing bageyan inggil kitha kasebat ingkang dipun wastani ""Children of the Dome." [3]

Ekonomi[besut | besut sumber]

Provins gadhah kebon mawar. Wonten ing kitha punika dipunproduksi sadaya jinis dhaharan saking mawar saha ingkang sampun misuwur inggih punika sele tangke mawar, madu mawar Provins saha permen mawar.

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (fr)[1] Le budget 2013 dévoilé (dipunundhuh tanggal 18 Januari 2013)
  2. ^ (fr)[2] Provins, UNESCO's World heritage (dipunundhuh tanggal 18 Januari 2013)
  3. ^ (fr)[3] (dipunundhuh tanggal 18 Januari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provins&oldid=1014491"