Segovia

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Lokasi Segovia ing Spanyol

Segovia iku sawijining kutha ing Spanyol. Dunungé ing bagéan tengah, ya iku ing wewengkon otonomi Castile Leon, Spanyol. Ing taun 2003, kutha iki nduwèni padunung 54.945 jiwa jroning wewengkon kang jembaré 163,6 km². Kutha iki ndarbèni angka kapadhetan padunung 340,1 jiwa/km². Kutha iki dumunung ing bagéan lor kutha Madrid.

Jeneng Segovia dijupuk saka jeneng Šiqūbiyyah (Arab: شقوبية). Sawetara wangunan kuno ing Segovia ditetepaké minangka Situs Warisan Donya UNESCO ing taun 1985.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Wilayah otonomi Spanyol (comunidades autónomas) Gendéra Spanyol
Andalusia | Aragon | Asturias | Kapuloan Baleares | País Vasco | Kapuloan Canary | Cantabria | Castile–La Mancha | Castile–Leon | Catalunya | Extremadura | Galicia | Madrid | Murcia | Navarra | La Rioja | Valencia | Ceuta | Melilla | Plazas de soberanía


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Segovia&oldid=976425"