Segovia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lokasi Segovia ing Spanyol

Segovia iku sawijining kutha ing Spanyol. Dunungé ing pérangan tengah, ya iku ing wewengkon otonomi Castile Leon, Spanyol. Ing taun 2003, kutha iki sing ndunungi 54.945 jiwa sajeroning wewengkon kang jembaré 163,6 km². Kutha iki ndarbèni angka kapadhetan sing ndunungi 340,1 jiwa/km². Kutha iki dumunung ing pérangan lor kutha Madrid.

Jeneng Segovia dijupuk saka jeneng Šiqūbiyyah (Arab: شقوبية). Sawetara wangunan kuno ing Segovia dikukuhaké minangka Situs Warisan Donya UNESCO ing taun 1985.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Wilayah otonomi Spanyol (comunidades autónomas) Gendéra Spanyol
Andalusia | Aragon | Asturias | Kapuloan Baleares | País Vasco | Kapuloan Canary | Cantabria | Castile–La Mancha | Castile–Leon | Catalunya | Extremadura | Galicia | Madrid | Murcia | Navarra | La Rioja | Valencia | Ceuta | Melilla | Plazas de soberanía