Mostar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mostar
Stari most
General Information
Canton: Herzegovina-Neretva Canton
Homepage: Official Website
Coat of Arms
Coat of Arms Mostar coat of arms
Flag
Flag Mostar flag
Map: Mostar in Bosnia
Map of Bosnia and Herzegovina (Mostar)
Politics
Walikutha Ljubo Bešlić HDZ
Population
Population: 128,448 (estimate) (2007)
Density: 89,8 /km²
Geography
Wewengkon: 1,175 km² (municipality)
Location: 43°20′N 17°48′E / 43.333°N 17.800°E / 43.333; 17.800Invalid arguments have been passed to the {{#coordinates:}} function
Postal code: 88000
Kodhe area: (+387) 36

Mostar iku sawijining kutha lan munisipalitas ing Bosnia-Herzegovina, kang dumunung ana ing tengah-tengahing Kanton Herzegovina-Neretva saka Federasi. Mostar dumunung ing pinggiré Kali Neretva lan minangka kutha paling gedhé kalima ing negara iku. Mostar dijenengaké saka jeneng kreteg tuwa ing kutha iku ya iku (Stari most) lan menara-menara ing sisihé, the bridge keepers (basa lokal: mostari). Kreteg mau dirusak déningsatuan militer Kroasia sajeroning Perang Bosnia, ing 9 November, 1993 jam 10:15 am. Slobodan Praljak, komandhan pasukan Kroat, banjur diadili ing Pengadilan Internasional (ICTY) amarga mrintahaké pangrusakan kreteg iki,lan dakwan liyané.[1]

Demografi[besut | besut sumber]

1971[besut | besut sumber]

  • Bosniaks (i.e. Bosnian Muslims) - 33,645 (37,55%)
  • Croats - 32,782 (36,59%)
  • Serbs - 19,076 (21,29%)
  • Yugoslavs - 2,329 (2,59%)
  • Liya - 1,748 (1,98%)
  • Total - 89,580

1991[besut | besut sumber]

  • Bosniaks: 43,856 (34.63%)
  • Croats: 43,037 (33.98%)
  • Serbs: 23,846 (18.83%)
  • Yugoslavs: 12,768 (10.08%)
  • Liya: 3,121 (2.48%)
  • Total - 126,628

2005[besut | besut sumber]

Kontrol pulitik kutha iki diayahi bebarengan déning ètnik Kroat lan Bosniak.

Galeri[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Koordinat: 43°20′N 17°48′E / 43.333°N 17.800°E / 43.333; 17.800