Hattusa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sana Warisan Donya UNESCO
Hattusha: Kutha krajan Hittite
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
The Lion Gate in the south-west
Jinis Budaya
Wewaton i, ii, iii, iv
Rujukan 377
Tlatah UNESCO Éropah dan Amerika Utara
Koordhinat 40°01′11″N 34°36′55″E / 40.01972°N 34.61528°E / 40.01972; 34.61528Koordhinat: 40°01′11″N 34°36′55″E / 40.01972°N 34.61528°E / 40.01972; 34.61528
Sujarah prasasti
Prasasti 1986 (Sési 10)

Hattusa (URUa-at-tu-ša 𒌷𒄩𒀜𒌅𒊭; attuša, cedhak Boğazkale (sadurunge Boğazköy), Turki) ya iku kutha krajan bangsa Hittite ning Zaman Perunggu pungkasan. Hattusa dilebokke sajroning dhaftar Situs Warisan Donya UNESCO ning taun 1986.

Sejarah[besut | besut sumber]

Kutha iki diajurke, bareng karo nagara Hittite, udakara taun 1200 SM, minangka bageyan saka keruntuhan Zaman Perunggu. Situs iki alon-alon ditinggalke nganti taun 800 SM, rikala permukiman Frigia muncul.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cithakan:Situs Warisan Dunia di Turki


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hattusa&oldid=1048667"