Hattusa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Hattusha: Kutha krajan Hittite
The Lion Gate in the south-west
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Turki Edit this on Wikidata
Paugeran i, ii, iii, iv[1]
Rujukan 377
Koordhinat 40°01′11″N 34°36′55″E / 40.01972°N 34.61528°E / 40.01972; 34.61528Koordhinat: 40°01′11″N 34°36′55″E / 40.01972°N 34.61528°E / 40.01972; 34.61528
Prasasti 1986 (Sèsi 10)

Hattusa (URUa-at-tu-ša 𒌷𒄩𒀜𒌅𒊭; attuša, cedhak Boğazkale (sadurunge Boğazköy), Turki) ya iku kutha krajan bangsa Hittite ning Zaman Perunggu pungkasan. Hattusa dilebokke sajroning dhaftar Situs Warisan Donya UNESCO ning taun 1986.

Sejarah[besut | besut sumber]

Kutha iki diajurke, bareng karo nagara Hittite, udakara taun 1200 SM, minangka bageyan saka keruntuhan Zaman Perunggu. Situs iki alon-alon ditinggalke nganti taun 800 SM, rikala permukiman Frigia muncul.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Situs Warisan Dunia di Turki


  1. ^ http://whc.unesco.org/en/list/377.