Frigia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lokasi Frigia.

Frigia (basa Yunani: Φρυγία) ya iku kerajan ning bageyan kulon Anatolia kang saiki dadi nagara Turki. Bangsa Frigia sadurunge urip ning Balkan Kidul; miturut Herodotus, kanthi jeneng Bryges(/Briges), diganti dadi Phruges sawise migrasi pungkasan menyang Anatolia ngliwati Hellespont.

Nagara Frigia bangkit ning abad ke-8 SM kanthi kutha krajan ning Gordium. Sasuwene periode iki, Frigia jembarake kekuwasane menyang wetan.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Frigia&oldid=1018833"