Frigia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lokasi Frigia.

Frigia (Yunani: Φρυγία) ya iku kerajan ning pérangan kulon Anatolia kang saiki dadi nagara Turki. Bangsa Frigia sadurunge urip ning Balkan Kidul; miturut Herodotus, kanthi jeneng Bryges(/Briges), diganti dadi Phruges sawisé migrasi pungkasan menyang Anatolia ngliwati Hellespont.

Nagara Frigia bangkit ning abad ke-8 SM kanthi kutha krajan ning Gordium. Sasuwene periode iki, Frigia jembarake kekuwasane menyang wétan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]