Masada

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Masada*
Situs Warisan Donya UNESCO

Diwan-i-Khas – Hall of Private Audience
Diwan-i-Khas – Hall of Private Audience
Nagara Israèl
Jinis Cultural
Wewaton iii, iv, vi
Rujukan 1040
Wewengkon Europe and North Africa
Sajarah didaftaraké
Didaftar resmi 2001  (Sèsi 25th)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Masada ingkang dipunbiyangun déning raja Yudea HerodesAgung lan dipundadosaken komplek istana ingkang ageng kanthi gaya klasik Romawi. Sasampunipun Yudea dados propinsi Kekaisaran Romawi, papan punika dados panglindungan saking tiyang ingkang slamet saking pamberontakan Yahudi, pramila papan punika dados lambang tiyang Yahudi.[1]

Masada dumunung ing nginggiipun sèla ing pinggir Ara-ara Yudea lan lembah Laut Mati, antawisipun Sdom lan Ein Gedi. Ing bageyan nginggilipun sèla gadhahi wentuk jajaran genjang, panjang saking lor dumugi kidul. Nginggilipun inggih punika 440 ing nginggilipun Laut Mati(50 m dpl), lan piyambaan, boten tebih saking jurang dalam ing sadaya sisih. Posisi ingkang wentukipun benteng alam, lan papan- papan ingkang asri dadosaken benteng. Akses kagem zaman dangu (tuladha Yosefus ) inggih punika gadhahi sebatan Margi Ula curam saking wetan (saking Laut Mati), Watu Putih saking kulon.

Galeri[besut | besut sumber]

Sejarah Masada[besut | besut sumber]

Papan punika dereng dipunmangertosi ngantos taun 1838, sawekdal déning Amerika E. Robinson lan E. Smith ningali saking teleskop sèla saking Ein Gedi-. Wiwitipun situs punika dipunpurugi déning misionaris Amerika SW Wolcott lan palukis Inggris Tipping ingkang gambaraken edisi basa Inggris saking "Perang Yahudi" déning Yosefus. Ekspedisi arkéologi saking Amerika, Perancis lan Jerman.

Ing abad 20 Masada dados saking nagara Yahudi. Inggih punika dados situs ziarah kagem kelompok pamuda lan anggota Haganah. Ing taun 1949, ing pungkasan Perang Kamerdekaan, bendera Israèl wonten ing puncak Masada. Situs dipunpriksa lan dipuneksplorasi déning Shemariyahu Gutman, ing taun 1963 ing ngandhap profesor Yigael Yadin.Survei Israèl saking Masada dipunlajengaken ing taun 1955-1956.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (en)whc.unesco.org(dipuntingali tanggal 27 September 2011)
  2. ^ (en)mosaic.lk.net(dipuntingali tanggal 27 September 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Masada&oldid=1056171"