Jungfrau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jungfrau
Jungfrau03.jpg
Northern wall
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi4,158 m (13,642 ft)
Prominèn687 m (2,254 ft) [1]
Isolasi8.3 kilometres (5.2 mi)
Parent peakFinsteraarhorn
Géografi
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 501: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Switzerland relief" nor "Template:Location map Switzerland relief" exists.
LocationBern/Valais, Switzerland
State/ProvinceCH
Parent rangeBernese Alps
Topo mapSwisstopo 1249 Finsteraarhorn
Panjatan
Panjatan pisananAugust 3, 1811 by J. Meyer, H. Meyer, A. Volken, J. Bortis
Rute gampang dhéwébasic snow/ice climb

Jungfrau (sajeroning basa Jerman ngandut arti "maiden/virgin"),ya iku salah sijinépuncak saka pagunungan Alpen Bernese dumunung ana ing watara kanton Valais lan Bern ana ing wewengkonSwiss. Puncak gunung Jungfrau bebarengan déning puncak gunung Eiger lan Mönch, dadi salah siji formasi puncak pagunungankang bisa di deleng ing Berneses Oberland uga diarani salah sijiné sudut pandang kang paling éndah ing pagunungan Alpen, Swiss.

Minangka dibanguné kontruksi jalur sepur saka Jungfraujoch tumujunuju laladan puncak wiwi kapisanan abad ka-20, njalari salah sijiné laladan kang ana ing pagunungan Alpen Swiss misuwur uga akèh wisaa mancang kang plesir.

Jungfrau dadi salh siji laladan Aletsch Glacier sajeroning Area Konservasi Jungfrau-Aletsch kang diresmiaké minangka salah sijiné Warisan Donya kang dikukuhaké déning UNESCO ing taun 2001.

Cathean suku[besut | besut sumber]

  1. Retrieved from the Swisstopo topographic maps. The key col is the Jungfraujoch (3,471 m)