Jungfrau

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jungfrau

Northern wall
Elevasi 4.158 m (13.642 ft)
Prominence 687 m (2.254 ft) [1]
Parent peak Finsteraarhorn
Location
[[file:Cithakan:Location map Switzerland relief|288px|Jungfrau is located in Cithakan:Location map Switzerland relief]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left: Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
Jungfrau
Location in Switzerland
Lokasi Bern/Valais, Switzerland
Pagunungan Bernese Alps
Koordinat 46°32′12.5″N 7°57′45.5″E / 46.536806°N 7.962639°E / 46.536806; 7.962639Koordinat: 46°32′12.5″N 7°57′45.5″E / 46.536806°N 7.962639°E / 46.536806; 7.962639
Péta topografi Swisstopo 1249 Finsteraarhorn
Climbing
First ascent August 3, 1811 by J. Meyer, H. Meyer, A. Volken, J. Bortis
Rute paling gampang basic snow/ice climb

Jungfrau (jroning basa Jerman ngandut arti "maiden/virgin"),yaiku salah sijinépuncak saka pagunungan Alpen Bernese dumunung ana ing watara kanton Valais lan Bern ana ing wewengkonSwiss. Puncak gunung Jungfrau bebarengan dèning puncak gunung Eiger lan Mönch, dadi salah siji formasi puncak pagunungankang bisa di deleng ing Berneses Oberland uga diarani salah sijiné sudut pandang kang paling endah ing pagunungan Alpen, Swiss.

Minangka dibanguné kontruksi [rel|jalur]] sepur saka Jungfraujoch tumujunuju dhaerah puncak wiwi kapisanan abad ka-20, ngakibatake salah sijiné dhaerah kang ana ing pagunungan Alpen Swiss misuwur uga akeh wisaa mancang kang plesir.

Jungfrau dadi salh siji dhaerah Aletsch Glacier jroning Area Konservasi Jungfrau-Aletsch kang diresmiaké minangka salah sijiné Warisan Donya kang ditetepake dèning UNESCO ing taun 2001.

Cathean suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Retrieved from the Swisstopo topographic maps. The key col is the Jungfraujoch (3,471 m)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jungfrau&oldid=859578"