Valais

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kanton Wallis

Canton du Valais
Lambang Kanton Valais
Peta Swiss nuduhaké Kanton Valais
Ibu kutha Sittu
Wilayah 5224 km² (Peringkat ke-3)
Titik paling dhuwur Dufourspitze 4634 m
Cacah pedunung (2006) 294.608 (Peringkat ke-9)
56 /km²
Bergabung 1815
Singkatan VS
Basa Prancis, Jerman
Eksekutif Conseil d'Etat, Staatsrat (5)
Legislatif Grand Conseil, Grosser Rat (130)
Kuthamadya 160 buah
Distrik 13 distrik, Bezirke
Situs resmi www.VS.ch
Peta Kanton Valais

Kanton Valais (basa Jerman: Ngenani wuni iki Wallis , Italia: Vallese, Romansh: Vallais, Arpitan: Valês) ya iku sawijining kanton ing Swiss kang duwé jembar wewengkon 5.224 km² uga populasi 278.200 jiwa (2003). Ibu kotané ya iku Sitten.

Kotamadya[besut | besut sumber]

Brig[besut | besut sumber]

Conthey[besut | besut sumber]

Entremont[besut | besut sumber]

Goms[besut | besut sumber]

Hérens[besut | besut sumber]

Leuk[besut | besut sumber]

Martigny[besut | besut sumber]

Monthey[besut | besut sumber]

Raron Barat[besut | besut sumber]

Raron Timur[besut | besut sumber]

Saint-Maurice[besut | besut sumber]

Sierre[besut | besut sumber]

Sion[besut | besut sumber]

Visp[besut | besut sumber]