Surat Al 'Ankabuut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Surat Al 'Ankabut)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Al-'Ankabut
العنكبوت
Al-'Ankabut.png
Informasi
Makna Temangga'
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 29
Juz Juz 20 (ayat 1-44)
Juz 21 (ayat 45-69)
Statistik
Gunggung ruku' 7 ruku
Gunggung ayat 69 ayat

Surat Al-'Ankabuut (basa Arab:العنكبوت) punika surat urutan 29 wonten ing al-Qur'an. Surat puniki kasusun saking 69 ayat lan kalebet surat Makkiyah. Irah-irahan Al-'Ankabuut kapethik saking tembung "Al- 'Ankabuut" (temangga) ing ayat 41. Ayat punika mratélakaken bilih para penyembah brahala punika kados temangga ingkang pitados bilih omahipun mitayani kanggé njagi piyambakibupun lan panggènan nyekel buron. Kamangka, angin utawi barang cilik kemawon saged njalari omah temangga risak.

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Al-Qur'an dan Terjemahannya. Departemen Agama Republik Indonesia


Surat Sadurungė:
Surat Al Qashash
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Ar-Ruum
Surat 29