São Tomé lan Príncipe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
República Democrática de São Tomé e Príncipe
Gendéra Lambang nagara
Motto: 
Antem: Independência total
Kutha krajan
lan paling gedhé
Sao Tome
Basa resmi Portugis
Papréntahan Républik; multi-parté
Kamardikan
 •  Banyu (%) 0% (kapuloan)
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 193.313 (174)
 •  Cacah sirah  165.034
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$0,26 miliar (178)
 •  Per kapita US$1.638 (151)
Valuta Dobra (STD)
Kodhé bèl 239
TLD Internèt .st

Républik Dhémokratik São Tomé lan Príncipe iku sawijiné nagara kapuloan kang dumunung 300 km cedhak garis khatulistiwa lan 250 km cedhak Samudra Atlantik lan dumunung ing sisih lor-kulon lepas pasisir Gabon. Negri iki minangka salah siji nagara paling cilik ing Afrika. Sao Tome lan Principe dumadi saka sawetara pulo cilik mawa gunung geni. Jeneng pulo kang paling gedhé ya iku São Tomé lan Principe diangkat dadi jeneng nagara iki. Amarga lemahé kang subur, nagara iki tau dadi produsèn gula paling gedhé sadonya ing abad ka-20. Nanging nyatané citra kopi luwih populèr amarga luwih akèh ditandur ing lahan subur. Bab iki uga kadadéyan ing laladan koloni liya kaya Angola, Mozambik, Tanjung Verde, lll. Ambané nagara iki mung 67% saka ambané kutha DKI Jakarta ing Indonésia.

Pranala jaba[besut | besut sumber]