São Tomé lan Príncipe

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
República Democrática de São Tomé e Príncipe
Motto: 
Lagu kabangsanIndependência total
Ibu kutha
and largest city
Sao Tome
Basa resmi Portugis
Pamaréntahan Républik; multi-parté
Kamardikan
 -  Banyu (%) 0% (kapuloan)
Pedunung
 -  2006 estimate 193.313 (174)
 -  census 165.034
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$0,26 miliar (178)
 -  Per capita US$1.638 (151)
Valuta Dobra (STD)
Kodhe tilpun 239
Internet TLD .st

Républik Dhémokratik São Tomé lan Príncipe iku sawijiné nagara kapuloan kang dumunung 300 km cedhak garis khatulistiwa lan 250 km cedhak Samudra Atlantik lan dumunung ing sisih lor-kulon lepas pasisir Gabon. Negri iki minangka salah siji nagara paling cilik ing Afrika. Sao Tome lan Principe dumadi saka sawetara pulo cilik mawa gunung geni. Jeneng pulo kang paling gedhé ya iku São Tomé lan Principe diangkat dadi jeneng nagara iki. Amarga lemahé kang subur, nagara iki tau dadi produsèn gula paling gedhé sadonya ing abad ka-20. Nanging nyatané citra kopi luwih populèr amarga luwih akèh ditandur ing lahan subur. Bab iki uga kadadéyan ing laladan koloni liya kaya Angola, Mozambik, Tanjung Verde, lll. Ambané nagara iki mung 67% saka ambané kutha DKI Jakarta ing Indonésia.

Pranala jaba[besut | besut sumber]