Kutha Majakerta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Majakerta
كَوتَ مَوجَوكٚرْتَو
ꦑꦸꦛꦩꦗꦏꦼꦂꦠ
Kutha
Kota Mojokerto.jpg
Lambang
Locator kota mojokerto.png
Pernahé Majakerta ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi20 Juni 1918
Laladan
 • Gunggung16,46 km2 (636 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2010)
 • Gunggung130,196
 • Pepadhet79/km2 (200/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa, Madura, Arab, Cina lan liya-liya
 • BasaJawa, Madura lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Buddha, Hindu
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 321
Plat montorS
Situs wèbwww.mojokertokota.go.id
(ing basa Indonésia)

Kutha Majakerta (Carakan: ꦑꦸꦛꦩꦗꦏꦼꦂꦠ, Pegon: كَوتَ مَوجَوكٚرْتَو), inggih punika salah sawijining kutha kang dumunung ing Jawa Wétan, jembaripun sawatawis 16.46 km pasagi.

Géografi[besut | besut sumber]

7°33' Lintang kidul lan 122°28' Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Majakerta ketata sajeroning 3 kacamatan, désa lan kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Majakerta ya iku:

Ékonomi & Sosial[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Paninggalan Sajarah[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan