Kutha Majakerta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Majakerta
كَوتَ مَوجَوكٚرْتَو
ꦑꦸꦛꦩꦗꦏꦼꦂꦠ
Kutha
Kota Mojokerto.jpg
Lambang
Locator kota mojokerto.png
Pernahé Majakerta ing Jawa Wétan
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Wétan
Dina Dadi 20 Juni 1918
Laladan
 • Gunggung 16,46 km2 (636 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2010)
 • Gunggung 130,196
 • Pepadhet 79/km2 (200/sq mi)
Bebrayan
 • Wong Jawa, Madura, Arab, Cina lan liya-liya
 • Basa Jawa, Madura lan Indonesia
 • Kepercayan Islam, Kristen Protestan, Katulik, Buddha, Hindu
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe laladan (+62) 321
Plat montor S
Situs wèb www.mojokertokota.go.id
(ing basa Indonésia)

Kutha Majakerta (Carakan: ꦑꦸꦛꦩꦗꦏꦼꦂꦠ, Pegon: كَوتَ مَوجَوكٚرْتَو), inggih punika salah sawijining kutha kang dumunung ing Jawa Wétan, jembaripun sawatawis 16.46 km pasagi.

Géografi[besut | besut sumber]

7°33' Lintang kidul lan 122°28' Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Majakerta ketata sajeroning 2 kacamatan, désa lan kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Majakerta ya iku:

Ékonomi & Sosial[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Paninggalan Sajarah[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan