Georgia (negara bagéan Amérika Sarékat)

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
State of Georgia
Flag of Georgia State seal of Georgia
Flag of Georgia Seal of Georgia
Julukan: Peach State, Empire State of the South
Motto: Wisdom, Justice, and Moderation
Map of the United States with Georgia highlighted
Basa resmi English
Démonim Georgian
Ibukutha Atlanta
Kutha paling gedhé Atlanta
metro area paling gedhé Atlanta metro area
Area  Ranking 24th ing AS
 - Total 59,425 sq mi
(153,909 km²)
 - Jembar 230 miles (370 km)
 - Dawa 298 miles (480 km)
 - % banyu 2.6
 - Garis lintang 33.762° N
 - Garis bujur 84.422° W
Populasi  Rangking 9th ing AS
 - Total 8,186,453
 - Kapadhetan 141.4/sq mi 
54.59/km² (18th in the US)
 - Median income  $43,217 (28th)
Elevasi  
 - Titik paling dhuwur Brasstown Bald[1]
4,784 ft  (1,458 m)
 - Mean 591 ft  (180 m)
 - Titik paling cendhèk Atlantic Ocean[1]
0 ft  (0 m)
Mlebu Union  2 Januari, 1788 (4th)
Gubernur Sonny Perdue (R)
Lètnan Gubernur Casey Cagle (R)
Senator Saxby Chambliss (R)
Johnny Isakson (R)
Delegasi Konggrès List
Zona wektu Eastern: UTC-5/-4
Cekakan GA US-GA
Situs web www.georgia.gov

Georgia (IPA: /ˈdʒɔɹdʒə/) iku nagara bagéyan ing Amérika Sarékat lan minangka salah siji saka telulas koloni sing mbrontak marang kakuwasan Inggris ing Perang Revolusi AS. Nagara bagéyan iki minangka nagara bagéyan pungkasan saka telulas koloni kanggo mujudaké koloni, ing taun 1733, lan minangka nagara bagéyan kapapat sing ngratifikasi konstitusi AS, ing tanggal 2 Januari, 1788.

Sepuluh kutha gedhé[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Lua error nèng package.lua larik 80: module 'Modul:Citation/CS1/Suggestions' not found.
  • Walker, V. (2005). "Organized resistance and black educators' quest for school equality", 1878-1938. Teachers College Record, 107, 355-388.

Wacan[besut | besut sumber]

  • New Georgia Encyclopedia (2005).
  • Bartley, Numan V. The Creation of Modern Georgia (1990). Covers 1865-1990 period. ISBN 0-8203-1183-9.
  • Coleman, Kenneth. ed. A History of Georgia (1991). ISBN 0-8203-1269-X.
  • London, Bonnie Bullard. (2005) Georgia and the American Experience Atlanta, Georgia: Clairmont Press ISBN 1-56733-100-9. A middle school textbook.
  • Peirce, Neal R. The Deep South States of America: People, Politics, and Power in the Seven Deep South States (1974). Information on politics and economics 1960-72. ISBN 0-393-05496-9.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Temokna informasi luwih akèh ing Georgia (U.S. state) kanthi nggolèki ing proyèk kagandhèng Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Dictionary definitions saka Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Textbooks saka Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Quotations saka Wikiquote
Wikisource-logo.svg Source texts saka Wikisource
Commons-logo.svg Images and media saka Commons
Wikinews-logo.svg News stories saka Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Learning resources saka Wikiversity