Sistem klasifikasi Cronquist

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Klasifikasi Cronquist)
Jump to navigation Jump to search

Sistem klasifikasi Cronquist minangka salah siji sistem taksonomi kangggo tetuwuhan ngembang (Angiospermae). Sistem iki naté dicakaké déning akèh pustaka. Klasifikasi didhasaraké marang aspèk klasik, kaya pepadhan morfologi, anatomi, lan kimia.

Panggunaan sistem iki wiwit diganti nganggo sistem klasifikasi APG II, sing luwih ndasaraké marang filogenetik (gayutan kakerabatan evolusioner).

Klasifikasi Cronquist didhasaraké marang rong publikasi saka Arthur Cronquist:

  • The Evolution and Classification of Flowering Plants (1968, 1988) dan
  • An Integrated System of Classification of Flowering Plants (1981).

Miturut pustaka pungkasan (Cronquist, 1981), Angiospermae dumadi saka


Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]