Candhi Dawangsari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Koordhinat: 7°45′26″S 110°29′18″E / 7.75717°S 110.488448°E / -7.75717; 110.488448

Candhi Dawangsari

Candhi Dawangsari inggih punika salah satunggaling situs candhi Hindhu-Buda ingkang dumunung ing sisih lèr manawi saking Candhi Barong, inggih punika ing dhusun Dawangsari, Sambirejo, Prambanan, Kabupatèn Sléman, DIY.[1]. Miturut prakiran, candhi punika kabangun nalika abad kasanga (abad ke-9) nalika jaman Karajan Mataram Kuno. Nalika dipuntemokakan kapisanan, reruntuhaning candhi punika gadhah manéka stupa saha patung Ganesha minangka pralambang pemujaan déning umat agama Hindhu.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. (Lokasi ing Wikimapia)(dipunundhuh tanggal 23 Oktober 2012)