Candhi Surawana

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Hasil rékonstruksi bagian dasar Candhi Surawana

Candhi Surawana (Surowono) ya iku candhi Hindu kang manggon ingDésa Canggu, Kecamatan Paré, Kabupatèn Kediri, sekitar 25 km arah timur laut saka Kota Kediri. Candhi kang nduwé jeneng asli Wishnubhawanapura iki diperkiraaké dibangun ing abad 14 kanggo mulihaké Bhre Wengker, Raja saka kerajaan Wengker kang ana ing sakngisoré kerajaan Majapahit. Raja Wengker ini mangkat ing tahun 1388 M. IngNagarakertagama diceritaaké manawa tahun 1361 Raja Hayam Wuruk saka Majapahit pernah mertamu lang nginep ing Candhi Surawana[1]. Candhi Surawana saiki ana ing kondisi kang ora utuh. namung ing bagéan dasar kang wus dirénovasi.

Struktur[besut | besut sumber]

Ukuran Candhi Surawana ora gedhé, namung8 X 8 m2. Candhi kang kabéhé dibangun nganggo watu andèsit ini awujud candhi syiwa. Ing saiki kabèh bagèan candhi wes dirubuhaké, namung sikil candhi kang dhuwuré 3 m kang isih ngadek ing papan é[2] .

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Candhi Surawana". candhi.pnri.go.id. 
  2. ^ (id) www.bcandhi.pnri.go.id (diunduh tanggal 9 Oktober 2012)

Galeri[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Candhi_Surawana&oldid=1048880"