Candhi Surawana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Hasil rékonstruksi pérangan dhasar Candhi Surawana

Candhi Surawana (Surowono) ya iku candhi Hindhu kang manggon ingDésa Canggu, Kacamatan Paré, Kabupatèn Kediri, sakiwa-tengené 25 km arah timur laut saka Kota Kediri. Candhi kang nduwé jeneng asli Wishnubhawanapura iki diperkiraaké dibangun ing abad 14 kanggo mulihaké Bhre Wengker, Raja saka karajan Wengker kang ana ing sakngisoré karajan Majapahit. Raja Wengker ini mangkat ing taun 1388 M. IngNagarakertagama diceritaaké manawa taun 1361 Raja Hayam Wuruk saka Majapahit pernah mertamu lang nginep ing Candhi Surawana[1]. Candhi Surawana saiki ana ing kondisi kang ora wutuh. namung ing pérangan dhasar kang wus dirénovasi.

Struktur[besut | besut sumber]

Ukuran Candhi Surawana ora gedhé, namung8 X 8 m2. Candhi kang kabéhé dibangun nganggo watu andèsit ini awujud candhi syiwa. Ing saiki kabèh bagèan candhi wes dirubuhaké, namung sikil candhi kang dhuwuré 3 m kang isih ngadek ing papan é[2].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Candhi Surawana". candhi.pnri.go.id. 
  2. ^ www.bcandhi.pnri.go.id (diunduh tanggal 9 Oktober 2012)

Gladri[besut | besut sumber]