Garuda Wisnu Kencana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bagean sirah patung kang durung rampung
Garuda Plaza

Garuda Wisnu Kencana (GWK) Cultural Park ya iku papan panggonan kanggo wisata ing Unggasan Jimbaran Bali kanthi obyèk wisata Reca GWK (Garuda Wisnu Kencana).[1] Reca GWK iki ya iku reca replika Déwa Wisnu sing lagi numpaki kendaraan sing jenengé Garuda dhuwuré 12 mèter karyane pematung kondhang saka Bali, I Nyoman Nuarta. Papan panggonan Taman Budaya Garuda Wisnu Kencana panggone 146 mèter saka lumahing segara.[1] Areal GWK iki duwé jembar 200 hèktar.[1] Ning areal sing luas iki mengko GWk dadi andalan utama panggon wisata iku ngadeg sing kokoh patung GWK.[1] Reca Déwa Wisnu rencanane arep dibangun nganggo posisi numpak Garuda.[1] Dhuwure patung iku kira-kira 75 mèter lan dhuwure pondasine 70 mèter.[1] Mekaten, total kabèh dhuwure 145 mèter.[1] Garuda iki dikira duwé lebar bentangan swiwi kang dawane 66 mèter.[1] Kabehe duwé bobot kira-kira 4000 ton.[1] Patung karya sing masterpiece Bali, I Nyoman Nuarta.[1] Dhwuwur patunge ditambahi papan panggonan sing dibangun ning bukit sing duwé dhuwur 300 mèter ning dhuwur permukaaan segara, mangka GWK bisa ditonton saka kadohan.[1] Saka Papan Anggegana Ngurah Rai, GWK bisa didhelok nyata sapa sing ngadeg ning kana.[1] Suwaliké, yèn ditonton saka posisi iku, mangka saka kawasan GWK, bisa katon cetha lan uga bisa ndeleng srengéngé angslup ing Jimbaran sing duwé wedhi ireng.[2] Pembangunan GWK iki mangka nyata bisa diarani mega proyek.[2] Panggawéné reca sing gedhé iki nganggo bahan sing mliginé saka campurane tembaga karo kuningan, sing njabané diwènèhi lapisan mozaik emas.[2] Saiki patung Déwa Wisnu isih dadi separo awak lan patung garuda lagi dadi sirahe. Ukuran sirah manuk sing gedhé iki.[2] Dhuwure kuping ngluwihi dhuwure manungsa.[2] Angèl dibayangke wangun manuk Garuda iki sakkabèhé manawa wis dadi.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l [1] (diakses tanggal 15 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f [2] (diakses tanggal 15 Juli 2011)