Candhi Gebang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Candhi Gebang

Candhi Gebang inggih punika salah sawijining candhi ingkang dumunung ing Ngayogyakarta. Langkung tepatipun wonten ing dhusun Gebang, Wedamartani, Ngemplak, Sléman, Yogyakarta. Candhi Gebang kalebet candhi Hindu amargi wonten lingga kaliyan yoninipun.[1]

Sajarah[sunting | besut sumber]

Candhi Gebang dipunpanggihaken kaliyan warga sakitar wonten ing wulan November 1936, ingkang dipunpanggihaken inggih punika Arca Ganesha.[2] Amargi punika Dinas Purbakala ngadakaken panalitèn lajeng mangertosi menawi arca punika perangan saking satunggiling bangunan, lajeng panalitenipun dilajengaken kanthi manggihaken sanesipun malih.[2]

Struktur bangunan candhi[sunting | besut sumber]

Wiyaripun candhi gebang inggih punika 5,25 meter x 5,25 meter, inggilipun 7,75 meter.[1] Bangunan candhi madhep ngétan lan wonten setunggal sisi ingkang wonten undhak-undhakanipun, ingkang tigang sisi sanesipun boten wonten undhak-undhakanipun.[1]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c (id)jogja.tribunnews.com(Kaundhuh tanggal 9 Juni 2012)
  2. ^ a b (id)belajarsejarah.com(Kaundhuh tanggal 9 Juni 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Candhi_Gebang&oldid=1057886"