Candhi Gebang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Candhi Gebang

Candhi Gebang inggih punika salah sawijining candhi ingkang dumunung ing Ngayogyakarta. Langkung tepatipun wonten ing dhusun Gebang, Wedamartani, Ngemplak, Sléman, Yogyakarta. Candhi Gebang kalebet candhi Hindhu amargi wonten lingga kaliyan yoninipun.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Candhi Gebang kapanggih kaliyan warga sakitar wonten ing wulan November 1936, ingkang kapanggih inggih punika Arca Ganesha.[2] Amargi punika Dinas Purbakala ngadakaken panalitèn lajeng mangertosi manawi arca punika perangan saking satunggiling yasan, lajeng panalitenipun dilajengaken kanthi manggihaken sanèsipun malih.[2]

Struktur yasan candhi[besut | besut sumber]

Wiyaripun candhi gebang inggih punika 5,25 meter x 5,25 meter, inggilipun 7,75 meter.[1] Bangunan candhi madhep ngétan lan wonten satunggal sisih ingkang wonten undhak-undhakanipun, ingkang tigang sisih sanèsipun boten wonten undhak-undhakanipun.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c jogja.tribunnews.com(Kaundhuh tanggal 9 Juni 2012)
  2. ^ a b belajarsejarah.com(Kaundhuh tanggal 9 Juni 2012)