Candhi Bima

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Candhi Bima iku candhi Hindhu kan ana ing komplek Percandhian Dieng. Candhi Bima iki candhi gedhé dhéwé ing Candhi Dièng.[1] Wujud yasan Candhi Bima iki memper kaya candhi-candhi kang ana ing India lan béda karo wujud candhi kang ana ing tanah Jawa.[1] Ing pérangan ndhuwuré ana relung kanthi relief wujud sirah kang diarani kudu. Sikil candhi wujudé bujur sangkar, nanging amarga saben sisih akèh kang ora rata dadi kaya segi wolu.[1][2]

Pérangan ndhuwur candhi ana limang tingkat, saya mendhuwur sansaya cilik. Saben tingkat ana rerenggan kanthi plipit padma ganda lan relung kudu. Kudu iku arca setengah awak kang ketok kaya nganguk metu. Hiasan kaya ngono na uga ing Candhi Kalasan.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Candhi Bima(diakses tanggal 6 September 2012)
  2. a b Candhi Bima(diakses tanggal 6 September 2012)