Candhi Gathotkaca

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Candhi Gatotkaca)
Jump to navigation Jump to search
Candhi Gathotkaca
Gambar:Candhi Gatotkaca.jpg
Sisih ngarep (kulon).
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 418: No value was provided for longitude.
Pernahé ing Jawa
Tetélan pokok
Cakrik yasan Candhi Jawa Tengahan
Kutha Kabupatèn Banjarnegara, Jawa Tengah.
Nagara Indonésia
Rampung 809

Candhi Gathotkaca inggih punika salah satunggaling candhi Hindhu ingkang dumunung ing Dataran Tinggi Dieng, wonten ing wewengkon Kabupatèn Banjarnegara, Provinsi Jawa Tengah. Candhi punika prenahipun wonten ing sisih kilèn kompleks Candhi Arjuna, ing sisig pinggir margi maring Candhi Bima, wonten sebrangipun Museum Dieng Kailasa. Kala rumiyin, Candhi Gatotkaca minangka péranganing kompleks ingkang kasungsun saking enem yasan candhi. Nama Gatotkaca piyambak dipunparingi saking warga penduduk kanthi mundhut nama tokoh wayang saking cariyos Mahabarata.

Arsitektur[besut | besut sumber]

Rumiyin wonten sakumpulan yasan candhi ingkang mbentuk Kelompok Gatotkaca. inggih punika Candhi Gaototkaca, Candhi Setyaki, Candhi Nakula, Candhi Sadewa, Candhi Petruk, sarta Candhi Gareng.[1] Sapunika, kejawi Candhi Gatotkaca, Candhi Setyaki sampun dipunpugar. Candhi Gatotkaca wujudipun bujursangkar (kotak) kanthi lawang ing sisih kilèn. Wonten ing sisih sanèsipun wonten relung mawi rerenggan kala-makara.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ [1](dipunundhuh tanggal 21 November 2012)