Candhi Ceto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Candhi Cetha (ꦕꦤ꧀ꦝꦶꦕꦼꦛ, Basa Indonésia: Candhi Ceto) inggih punika salah satunggaling candhi ingkang gadhah corak agami Hindhu, tilaranipun jaman pungkasan pamaréntahan Majapahit wonten abad kaping 15. Candhi Cetha dumunung ing Dhusun Cetha, Désa Gumeng, Kacamatan Jenawi, Kabupatèn Karanganyar, inggilipun 1.400 m saking watesing muka segara. Ngantos sapunika Candhi Cetha dipundadosaken panggènan kanggé sembahyang umat Hindhu kaliyan kawentar minangka panggènan pratapan tiyang ingkang nganut agami asli Jawa.