Candhi Ceto

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Candhi Cetha (ꦕꦤ꧀ꦝꦶꦕꦼꦛ, Basa Indonésia: Candhi Ceto) inggih punika salah satunggaling candhi ingkang anggadhahi corak agami Hindhu, tilaranipun jaman pungkasan pamarèntahan Majapahit wonten abad kaping 15. Candhi Cetha dumunung ing Dhusun Cetha, Désa Gumeng, Kecamatan Jenawi, Kabupatèn Karanganyar, inggilipun 1.400 m saking watesing muka segara. Ngantos sapunika Candhi Cetha dipundadosaken panggènan kanggé sembahyang umat Hindhu kaliyan kawentar minangka panggènan pratapan tiyang ingkang nganut agami asli Jawa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Candhi_Ceto&oldid=1049008"