Candhi Jawi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Candhi Jawi

Candhi Jawi inggih punika candhi ingkang kabangun udakara abad ke-13 minangka tinggalan bersejarah Hindhu - Buda Kerajaan Singhasari ing kacamatan Prigen, Pasuruan, Jawa Timur, Indonesia. Candhi punika dunungipun ing tengah-tengah margi antawisipun Kacamatan Pandaan - Kacamatan Prigen saha Pringebukan. Candhi Jawi kathah ingkang nyebat papan kanggé pemujaan utawi papan kanggé ngibadah umat Buda, ananging ingkang leres punika minangka papan kanggé nyimpen awunipun raja Singhasari ingkang pungkasan, Kertanegara. Sapérangan saking awu punika ugi kasimpen ing Candhi Singhasari. Kalih candhi puika gadhh gayutan kaliyan candhi Jago minangka papan kanggé ngibadah Raja Kertanegara.