Candhi Ijo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Koordinat: 7°47′2″S 110°30′44″E / 7.78389°L 110.51222°W / 7.78389; 110.51222

Gambar:Candhi Ijo.JPG
Candhi Ijo ingkang wonten ing sawetanipun Situs Ratu Baka

Candhi Ijo inggih punika salah satunggaling komplèks cecandhèn ingkang wonten ing Gumuk Ijo.[1] Naminipun candhi punika dipunpendhet saking naminipun panggènan dipunwangunipun candhi punika ingkang déning tiyang ing mrika dipunwastani Gumuk Ijo.[1] Gumuk Ijo kalebet pagumukan paling inggil ing wewengkon Kacamatan Prambanan, Sléman, ingkang inggilipun kinten-kinten 410 méter sanginggilipun palumahan segara.[1][2] Candhi Ijo mapan ing 357,402 méter - 395,481 méter ing sanginggilipun palumahan segara.[1] Candhi punika mapan ing panggenan paling inggil ing antawisipun candhi-candhi sanésipun ing wewengkon Yogyakarta.[2]

Komplèks candhi Ijo sajatosipun taksih wonten ing satunggal pagumukan kaliyan candhi-candhi sanésipun, kados Candhi Ratu Baka, Candhi Barong, sarta Candhi Banyuniba.[1] Candhi-candhi kasebat wonten ing sanginggilipun gunung kapur Kacamatan Prambanan.[1] Candhi Ijo kinten-kinten dipunwangun watawis abad kaping 9 Maséhi.[1]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)Candhi Ijo dipunundhuh tanggal 12 Agustus 2011)
  2. ^ a b (id)Candhi Ijo, Candhi yang Letaknya Tertinggi di Yogyakarta dipunundhuh tanggal 12 Agustus 2011)

Pranala njawi[sunting | besut sumber]

(id)Candhi Ijo


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Candhi_Ijo&oldid=1057881"