Candhi Watu Gudhig

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Candhi Watu Gudhig

Candhi Watu Gudhig inggih punika salah satunggaling nama siji candhi ingkang dipunyasa kirang langkung abad ke-9, candhi punika dumunung antawis 4 km sisih kilèn lèr saking Candhi Prambanan. Papanipun, ing sisih wétan Kali Opak utawi sisih kilèn margi ageng Prambanan saha Piyungan (sisih wétan kutha Yogyakarta).[1]

Nama "Watu Gudhig" inggih punika nama ingkang dipunparingi déning warga masarakat, amargi watu-watu candhi (umpak watu) dipuntuwuhi lumut ingkang werninipun bintik-bintik kados lelara kulit (gudhig). Dumugi sapunika dèrèng dipunmangertosi nama asli saking candhi punika.[2].

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. di wikimapia(dipunundhuh tanggal 23 Oktober 2012)
  2. [1](dipunundhuh tanggal 23 Oktober 2012)

}