Candhi Jago

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Candhi Jago C

Candhi Jago asalé saka tembung Jajaghu. Candhi iki digawé ing jaman Karajan Singosari ing abad ke-13 Masehi. Pernahé ana ing Kecamatan Tumpang, Kabupatèn Malang, Jawa Wétan. Udakara 22 km saka Kutha Malang.

Pucuking candhi mung kari sapérangan amarga naté disamber bledhèg. Ing relief-reliefé ngandhut carita Kunjarakarna lan Pancatantra.

Uga delengen[besut | besut sumber]