Candhi Jago

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Candhi Jago asalé saka tembung "Jajaghu". Candhi iki digawé ing jaman Karajan Singosari ing abad ke-13 Masehi. Pernahé ana ing kacamatan Tumpang, kabupatèn Malang, Jawa Wétan. Udakara 22 km saka kutha Malang.

Pucuking candhi mung kari sapérangan amarga naté disamber bledhèg. Ing relief-relief-e ngandhut carita Kunjarakarna lan Pancatantra.

Uga delengen[besut | besut sumber]