Candhi Jago

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Candhi Jago asalé saka tembung "Jajaghu". Candhi iki digawé ing jaman Karajan Singosari ing abad ke-13 Masehi. Pernahé ana ing kacamatan Tumpang, kabupatèn Malang, Jawa Wétan. Udakara 22 km saka kutha Malang.

Pucuking candhi mung kari sapérangan amarga naté disamber bledhèg. Ing relief-relief-e ngandhut carita Kunjarakarna lan Pancatantra.

Uga delengen[besut | besut sumber]