Candhi Miri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Koordhinat: 7°46′19″S 110°30′28″E / 7.7719109°S 110.5076501°E / -7.7719109; 110.5076501

Candhi Miri

Candhi Miri inggih punika salah satunggaling candhi Hindhu ingkang dumunung wonten ing celakipun Candhi Banyunibo, Candhi Kalasan, sarta Candhi Barong, inggih punika wonten ing dhusun Dawangsari, Kalurahan Sambirejo, Kacamatan Prambanan, Kabupatèn Sléman, Yogyakarta. Candhi punika kabangun antawis abad kasanga nalika jaman Karajan Mataram Kuno Wonten ing reruntuhanipun candhi ingkang dèrèng sadaya dipunrenovasi punika, kathah tumpukan watu candhi, ingkang wonten arca lembu nandini, wahananipun Déwa Siwa, mawi ukuran 120 x 60 cm, inggilipun 60 cm. miturut informasi saking kantor SPSP (Suaka Peninggalan Sajarah Purbakala), DIY, arca punika naté dipunpundhet sirahipun déning tiyang ingkang boten tanggel jawab minangka kolektor barang purbakala.

Uga delengen[besut | besut sumber]