Candhi Bubrah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar:Candhi Bubrah.JPG
Reruntuhan Candhi Bubrah

Candhi Bubrah ya iku candhi Buda kang ana ing komplèks Taman Wisata Candhi Prambanan, ya iku ing antarané candhi utama Roro Jonggrang lan candhi Sèwu. Dijenengaké Bubrah amarga pancèn keadaané rusah (bubrah ing basa Jawa) nalika pertama kali ditemuaké[1]. Candhi iki dibangun ing abad ke-9 ing jaman Karajan Mataram Kuno, sak periode karo candhi Sèwu[2].

Ukuran Candhi Buda iki rélatif cilik kanthi dénah dhasar persegi panjang, ndowo arah lor-kidul[1]. Candhi iki duwé ukuran 12 m x 12 m digawé saka jinis watu andésit, kanthi sisa reruntuhan dhuwur 2 mèter baé. Ing pelipit dhuwur dihiasi pahatan kanthi pola simetris. Ora kaya ana sisa-sisa rélièf ing témbok sikil candhi. Ondo munggah menyang selaras ing lumah batur ana ing sisih wétan[1]. Nalika ditemoaké isih ana patung Buda, nanging wus ora wutuh.

Lokasi[besut | besut sumber]

di wikimapia

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c www.candhi.pnri.go.id: Candhi Bubrah (diunduh tanggal 19 Oktober 2012)
  2. www.candhidiy.tripod.com: Bubrah (diunduh tanggal 19 Oktober 2012)