Candhi Sèwu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kompleks Candhi Sewu (Manjusrigrha)
Sewu Temple.jpg
Candhi utama ing tengah kompleks Candhi Sewu
Masalah Lua ing Modul:Location_map larik 442: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Indonésia" nor "Template:Location map Indonésia" exists.
Location within Masalah Lua ing Modul:Location_map larik 59: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Indonésia" nor "Template:Location map Indonésia" exists.
Tetélan pokok
Cakrik yasan candhi
Kutha Prambanan, Kabupatèn Klaten, Jawa Tengah
Nagara Indonésia
Rampung sekitar 782 Masehi
Klièn Syailendra
Technical details
Structural system candhi sak tatanan blok batu andesit kang ngguyupan ngunci
Size jembar dasar 185 mèter lor-kidul lan 165 mèter wétan-kulon, dhuwur candhi utama 30 mèter
Kompleks Candhi Sewu

Candhi Sèwu iku candhi Buda sing dibangun ing abad kaping-8 sing let-é mung wolung atus mèter ing saloring candhi Prambanan. Candhi Sèwu minangka komplèk candhi Buda paling gedhé kaloro sawisé candhi Barabudhur ing Jawa Tengah. Candhi Sèwu umuré luwih tuwa katimbang candhi Prambanan. Sanajan asliné ana 249 candhi, déning masarakat candhi iki dijenengaké Candhi "Sèwu". Pawèwèh jeneng iki magepokan karo legenda Loro Jonggrang.

Sajarah[besut | besut sumber]

Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Candhi Sewu TMnr 20025708.jpg
Salah sijiné saka candhi perwara ing Candhi Sewu

Adhidasar prasasti kanthi taun 792 lan tinemu ing taun 1960, kang misuwur kanthi jeneng Manjus’ri grha ( Omah Manjusri ). Manjusri ya iku wujud Boddhisatwa kang ana ing buddha.

Rujukan[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]

  • Dinas Pariwisata DIY.

Pranala njaba[besut | besut sumber]