Candhi Sèwu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kompleks Candhi Sewu (Manjusrigrha)

Candhi utama ing tengah kompleks Candhi Sewu
Candhi Sèwu is located in Indonesia
Lokasi Indonesia
Informasi umum
Gaya arsitèktur candi
Kutha Prambanan, Kabupaten Klaten, Jawa Tengah
Negara Indonesia
Koordinat 7°44′37″Kd 110°29′37″W / 7.7435°Kd 110.4935°W / -7.7435; 110.4935
Rampung sekitar 782 Masehi
Detil tèknis
Sistem struktur candhi sak tatanan blok batu andesit kang ngguyupan ngunci
Ukuran jembar dasar 185 meter lor-kidul lan 165 meter wetan-kulon, dhuwur candi utama 30 meter
Desain dan pembangunan
Klien Syailendra
Kompleks Candi Sewu

Candhi Sèwu iku candhi Buddha sing dibangun ing abad kaping-8 sing let-é mung wolung atus mèter ing saloring candhi Prambanan. Candhi Sèwu minangka komplèk candhi Buddha paling gedhé kaloro sawisé candhi Barabudhur ing Jawa Tengah. Candhi Sèwu umuré luwih tuwa katimbang candhi Prambanan. Senadyan asliné ana 249 candi, déning masyarakat candhi iki dijenengaké Candi "Sèwu". Pawèwèh jeneng iki magepokan karo legenda Loro Jonggrang.

Sajarah[sunting | Owah sumber]

Salah sijiné saka candhi perwara ing Candhi Sewu

Adhidasar prasasti kanthi taun 792 lan ditemukake ing taun 1960, kang misuwur kanthi jeneng Manjus’ri grha ( Omah Manjusri ). Manjusri yaiku wujud Boddhisatwa kang ana ing buddha.

Rujukan[sunting | Owah sumber]

Sumber[sunting | Owah sumber]

  • Dinas Pariwisata DIY.

Pranala jaba[sunting | Owah sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Candhi_Sèwu&oldid=880858"