Candhi Sèwu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sewu Temple Compound (Manjusrigrha)
Candi Sewu viewed from the south, 23 November 2013.jpg
The Sewu temple compound
Candhi Sèwu iku kapernah ing Jawa
Candhi Sèwu
Pernahé ing Jawa
Tetélan pokok
Cakrik yasan Candhi Budha
Kutha Kabupatèn Klathèn, Jawa Tengah
Nagara Indonésia
Koordhinat 7°44′37″S 110°29′37″E / 7.7435°S 110.4935°E / -7.7435; 110.4935Koordhinat: 7°44′37″S 110°29′37″E / 7.7435°S 110.4935°E / -7.7435; 110.4935
Rampung watara abad kaping 8
Klièn Sailendra utawa Karajan Mataram
Kompleks Candhi Sewu

Candhi Sèwu iku candhi Buda sing dibangun ing abad kaping-8 sing let-é mung wolung atus mèter ing saloring candhi Prambanan. Candhi Sèwu minangka komplèk candhi Buda gedhé dhéwé kaloro sawisé candhi Barabudhur ing Jawa Tengah. Candhi Sèwu umuré luwih tuwa katimbang candhi Prambanan. Sanajan asliné ana 249 candhi, déning masarakat candhi iki dijenengaké Candhi "Sèwu". Pawèwèh jeneng iki magepokan karo legenda Loro Jonggrang.

Sajarah[besut | besut sumber]

Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Candhi Sewu TMnr 20025708.jpg
Salah sijiné saka candhi perwara ing Candhi Sewu

Adhidasar prasasti kanthi taun 792 lan tinemu ing taun 1960, kang misuwur kanthi jeneng Manjus’ri grha (Omah Manjusri). Manjusri ya iku wujud Boddhisatwa kang ana ing buddha.

Rujukan[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]

  • Dinas Pariwisata DIY.

Pranala njaba[besut | besut sumber]