Candhi Sèwu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Kompleks Candhi Sewu (Manjusrigrha)
Candhi utama ing tengah kompleks Candhi Sewu
[[file:Cithakan:Location map Indonésia|258px|Candhi Sèwu is located in Cithakan:Location map Indonésia]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; left: Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
<div style="font-size: 90%; line-height: 110%; z-index:90; position: relative; top: -1.5em; width: 6em; Cacad wedharan: Pralambang pada "[" ora kawruhan.">
Padunungan Indonésia
Pratélan lumrah
Gagrag yeyasan candhi
Kutha Prambanan, Kabupatèn Klaten, Jawa Tengah
Nagara Indonésia
Koordinat 7°44′37″Kd 110°29′37″W / 7.7435°Kd 110.4935°W / -7.7435; 110.4935
Rampung sekitar 782 Masehi
Detil tèknis
Sistem yeyasan candhi sak tatanan blok batu andesit kang ngguyupan ngunci
Ukuran jembar dasar 185 meter lor-kidul lan 165 meter wetan-kulon, dhuwur candhi utama 30 meter
Rancangan lan payasa
Klièn Syailendra
Kompleks Candhi Sewu

Candhi Sèwu iku candhi Buddha sing dibangun ing abad kaping-8 sing let-é mung wolung atus mèter ing saloring candhi Prambanan. Candhi Sèwu minangka komplèk candhi Buddha paling gedhé kaloro sawisé candhi Barabudhur ing Jawa Tengah. Candhi Sèwu umuré luwih tuwa katimbang candhi Prambanan. Senadyan asliné ana 249 candhi, déning masyarakat candhi iki dijenengaké Candhi "Sèwu". Pawèwèh jeneng iki magepokan karo legenda Loro Jonggrang.

Sajarah[sunting | besut sumber]

Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Candhi Sewu TMnr 20025708.jpg
Salah sijiné saka candhi perwara ing Candhi Sewu

Adhidasar prasasti kanthi taun 792 lan ditemukake ing taun 1960, kang misuwur kanthi jeneng Manjus’ri grha ( Omah Manjusri ). Manjusri ya iku wujud Boddhisatwa kang ana ing buddha.

Rujukan[sunting | besut sumber]

Sumber[sunting | besut sumber]

  • Dinas Pariwisata DIY.

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Cithakan:Candhi Buddha Indonésia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Candhi_Sèwu&oldid=1057892"