Arab Saudi: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
ubah kata, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB
c (éjaan using AWB)
c (ubah kata, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
}}
 
'''Arab Saudi''' utawa '''Saudi Arabia''' utawa '''Karajan Arab Saudi''' iku sawijining nagara ing [[Asia]]. Ibukuthane yaikuya iku: [[Riyadh]]. Padunungé kira-kira ana 25 yuta.
Arab Saudi iku nagara [[Bangsa Arab|Arab]] sing dumunung ing [[Jazirah Arab]]. Nduwèni iklim [[gurun]] lan wewengkoné sebagian dumadi saka [[segara wedhi]] lan segara wedhi utawa gurun pasir sing paling jembar yaikuya iku '''Rub Al Khali'''. Wong [[Bangsa Arab|Arab]] nyebut tembung segara wedhi nganggo tembung '''[[sahara]]'''.
 
Nagara Arab Saudi iki wewatesan langsung (searah pandom jam saka arah lora) karo [[Yordania]], [[Irak]], [[Kuwait]], [[Teluk Persia]], [[Uni Emirat Arab]], [[Oman]], [[Yaman]], lan [[Segara Abang]].
-->
[[Gambar:SaudiArabiaNumbered.png|right|300px]]
Wewengkon Arab Saudi kapérang dadi 13 provinsi utawa ''[[manatiq]]'' (jamak saka ''mantiqah'') yaikuya iku:
 
# [[Provinsi Bahah|Bahah]]
18.000

besutan

Menu navigasi