Segara wedhi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Tampilan khas sawijining segara wedhi.
Atacama segara wedhi.

Jroning istilah geografi, segara wedhi utawa ara-ara yaiku palemahan sing ora ana tetanduran lan arang udan. Curahé kurang saka 250 mm per taun. Segara wedhi dianggep nduwèni kabisan sithik kanggo mulasara kauripan. Yèn dibandhingaké karo wewengkon sing luwih teles bab iki manawa bener, senadyan yèn dititèni, segara wedhi kerep nduwèni kauripan sing biasané kasamun (utamané ing wayah awan) kanggo jaga drawané awak. Kurang luwih saprotelon wewengkon bumi arupa segara wedhi.

Bentang segara wedhi nduwèni sawetara praèn umum. Segara wedhi sebagéyan gedhé dumadi saka watu karang. Gumuk lan dhataran mawa watu uga awujud ing segara wedhi.

Segara wedhi kadhang-kala nduwèni kandhutan cadhangan mineral sing aji sing kabentuk ing saubengan salit utawa kapapar déning gigisan. Garingé wewengkon segara wedhi andadèkaké papan sing ancas kanggo ngawètaké barang paninggalan sajarah sarta fosil.

Deleng uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Segara_wedhi&oldid=1095703"