Menyang kontèn

Ordinariat Militèr Argèntina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Militer Argentina

Obispado Castrense de Argentina
Lokasi
NagaraArgentina
MetropolitanGumantung marang Tahta Suci
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké8 Juli 1957 (66 taun kepungkur)
KatedralKatedral Maria Bintang saka Sagara ing Buenos Aires
Santo/santa pelindungBunda saka Luján
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopSantiago Olivera[1]
Biskop emeritusAntonio Juan Baseotto
Situs web
obispadocastrenseargentina.org

Kabiskopan Militer Argentina (Spanyol: Obispado Castrense de Argentina) yaiku ordinariat militer (kabiskopan semu) saka Greja Katulik Roma kanggo pasukan (para-)militer Argentina. Kabiskopan kasebut gumantung marang Tahta Suci lan Kongregasi Roma kanggo Para Biskop kan biasane ora dipaduke karo tahta liyane (ora kayata sajumlah nagara liyane).

Referensi[besut | besut sumber]

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]