Menyang kontèn

Kabiskopan Gualeguaychú

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Gualeguaychú

Dioecesis Gualeguaychensis

Diócesis de Gualeguaychú
Katedral Santo Yosef dening Bernardo Poncini
Lokasi
Nagara Argentina
Provinsi grejawiParaná
MetropolitanParaná
Statistik
Amba33.887 km2 (13.084 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
326,500
294,000 (90%)
Paroki34
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké11 Februari 1957
KatedralKatedral Santo Yosef ing Gualeguaychú
Santo/santa pelindungSanti Yosef
Bunda Rosario
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJorge Eduardo Lozano
Biskop Agung MetropolitanJuan Alberto Puiggari
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Gualeguaychú yaiku kabiskopan sufragan Latin ing provinsi grejawi Metropolitan Kabiskopan Agung Paraná, Provinsi Entre Ríos, wetan Argentina. Tahta episkopal katedrale menika Catedral San José, sing didedikasike marang Santo Yosef, ing Gualeguaychú, uga ing Provinsi Entre Rios, sing uga nduweni Basilika minor: Basílica de la Inmaculada Concepción del Uruguay, sing didedikasike marang Dikandung Tanpa Noda, ing Concepción del Uruguay.

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

  • "Diocese of Gualeguaychú". Catholic-Hierarchy. Dibukak ing 2007-03-31. [self-published]