Menyang kontèn

Eparki Buenos Aires (Grikenlan Ukraina)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Eparki Santa María del Patrocinio en Buenos Aires

Eparchia Sanctae Mariae a Patrocinio Bonaërensis Ucrainorum

Буенос-Айреська єпархія Покрови Пресвятої Богородиці
Lokasi
TeritorialArgentina
Provinsi grejawiBuenos Aires
Markas besarBuenos Aires, Argentina
Populasi
- Katulik (kalebu non-anggota)

160,000
Informasi
Greja sui iurisGreja Katulik Grikenlan Ukraina
RitusRitus Bizantium
Didegaké24 April 1978
KatedralCatedral Nuestra Señora del Patrocinio (Pokrov)
Santo/santa pelindungSantísima Virgen del Patrocinio
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MayorSviatoslav Shevchuk
BiskopDaniel Kozelinski Netto
Biskop Agung MetropolitanMario Aurelio Poli

Eparki Buenos Aires (Latin: Eparchia Sanctae Mariae a Patrocinio Bonaënsis) yaiku eparki (kabiskopan) Greja Katulik Grikenlan Ukraina sing nganggo Ritus Bizantium ing basa Ukraina, kanggo umate ing nagara imigrasi gedhe Argentina. Tahta katedrale ana ing ibu kutha Buenos Aires, nanging ora padha karo tahta Metropolitan (ritus Latin) Katulik Roma saka provinsi grejawi Buenos Aires ing Argentina.

Referensi lan pranala jaba[besut | besut sumber]