Menyang kontèn

Kabiskopan Catamarca

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Catamarca

Dioecesis Catamarcensis

Diócesis de Catamarca
Basilika Katedral Bunda saka Lembah
Lokasi
Nagara Argentina
Provinsi grejawiSalta
MetropolitanSalta
Statistik
Amba68.765 km2 (26.550 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
330,092
323,000 (97.9%)
Paroki27
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké21 Januari 1910 (114 taun kepungkur)
KatedralBasilika Katedral Bunda saka Lembah ing San Fernando del Valle de Catamarca
Santo/santa pelindungBunda saka Lembah
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopLuis Urbanč
Biskop Agung MetropolitanMario Antonio Cargnello
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Catamarca (Latin: Dioecesis Catamarcensis) ana ing Argentina lan menika sufragan saka Kabiskopan Agung Salta.

Riwayat[besut | besut sumber]

Ing 21 Januari 1910, Paus Pius X ngadegake Kabiskopan Catamarca saka Kabiskopan Tucumán.[1][2]

Pimpinan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Diocese of Catamarca". catholic-hierarchy.org. Dibukak ing 2013-03-27.
  2. "Diocese of Catamarca". GCatholic.org. Dibukak ing 2013-03-27.

Koordhinat: 28°28′08″S 65°46′48″W / 28.4689°S 65.7801°W / -28.4689; -65.7801