Menyang kontèn

Kabiskopan San Luis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan San Luis

Dioecesis Sancti Ludovici in Argentina

Diócesis de San Luis
Katedral Dikandung Tanpa Noda
Lokasi
NagaraArgentina
Provinsi grejawiSan Juan de Cuyo
MetropolitanSan Juan de Cuyo
Statistik
Amba76.748 km2 (29.633 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
385,000
365,000 (94.8%)
Paroki47
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké20 April 1934 (90 taun kepungkur)
KatedralKatedral Dikandung Tanpa Noda ing San Luis
Santo/santa pelindungSt Louis IX
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopGabriel Bernardo Barba
Biskop emeritusJorge Luis Lona
Pedro Daniel Martínez Perea

Kabiskopan San Luis, ana ing kutha San Luis, ibu kutha Provinsi San Luis, wilayah Cuyo, Argentina.

Riwayat[besut | besut sumber]

Ing 20 April 1934, Paus Pius XI ngadegake kabiskopan agung kasebut minangka Vikariat Apostolik San Juan de Cuyo saka wilayah sing dijupuk saka Kabiskopan San Juan de Cuyo.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Diocese of San Luis". Catholic-Hierarchy. Dibukak ing 2007-03-19.