Menyang kontèn

Kabiskopan Cruz del Eje

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Cruz del Eje

Dioecesis Crucis Axeatae

Diócesis de Cruz del Eje
Lokasi
Nagara Argentina
Provinsi grejawiCórdoba
MetropolitanCórdoba
Statistik
Amba22.187 km2 (8.566 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
158,000
147,000 (93%)
Paroki16
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké12 Agustus 1963 (60 taun kepungkur)
KatedralKatedral Bunda Kita saka Lembah ing Cruz del Eje
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopHugo Ricardo Araya[1]
Biskop Agung MetropolitanCarlos José Ñáñez
Biskop emeritusOmar Félix Colomé
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Cruz del Eje (Latin: Dioecesis Crucis Axeatae) ana ing Argentina lan menika sufragan saka Kabiskopan Agung Córdoba. Uakup Santiago Olivera ninggalake jabatan ing 28 Maret 2017 sawise diangkat dadi Ordinari Militer ing Argentina.[2]

Riwayat[besut | besut sumber]

Ing 12 Agustus 1963, Paus Yohanes XXIII ngadegake Kabiskopan Cruz del Eje saka Kabiskopan Agung Córdoba.[3][4]

Pimpinan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. http://www.catholic-hierarchy.org/diocese/dczde.html [self-published]
  2. "Salinan arsip". Diarsip saka sing asli ing 2018-12-24. Dibukak ing 2018-12-24.
  3. "Diocese of Cruz del Eje". catholic-hierarchy.org. Dibukak ing 2013-03-25.
  4. "Diocese of Cruz del Eje". GCatholic.org. Dibukak ing 2013-03-25.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 30°44′37″S 64°47′31″W / 30.7437°S 64.7920°W / -30.7437; -64.7920