Menyang kontèn

Kabiskopan Mar del Plata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Mar del Plata

Dioecesis Maris Platensis

Diócesis de Mar del Plata
Lokasi
NagaraArgentina
Provinsi grejawiLa Plata
MetropolitanLa Plata
Statistik
Amba22.895 km2 (8.840 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
827,732
662,186 (80%)
Paroki26
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké11 Februari 1957 (67 taun kepungkur)
KatedralBasilika Katedral Santo Petrus lan Santa Sesilia ing Mar del Plata
Santo/santa pelindungSanta Sesilia
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopGabriel Antonio Mestre
Biskop Agung MetropolitanHéctor Rubén Aguer
Biskop AuksilierDario Rubén Quintana, O.A.R.
Biskop emeritusAntonio Marino
Peta
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Mar del Plata (Latin: Dioecesis Maris Platensis) ana ing Argentina lan menika sufragan saka Kabiskopan Agung La Plata.[1][2]

Pimpinan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Diocese of Mar del Plata". catholic-hierarchy.org. Dibukak ing 2013-03-25.
  2. "Diocese of Mar del Plata". GCatholic.org. Dibukak ing 2013-03-25.