Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Rosario

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Rosario

Archidioecesis Rosariensis

Arquidiócesis de Rosario
Basilika Katedral Bunda saka Rosario
Lokasi
NagaraArgentina
Provinsi grejawiRosario
Statistik
Amba13.500 km2 (5.212 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
1,854,000
1,647,000 (88.8%)
Paroki121
Informasi
DenominasiGreja Katulik
RitusRitus Roma
Didegaké20 April 1934 (90 taun kepungkur)
KatedralBasilika Katedral Bunda saka Rosario
Santo/santa pelindungBunda saka Rosario
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop AgungEduardo Eliseo Martín
Biskop emeritusEduardo Mirás
Situs web
www.delrosario.org.ar
Tahta Kabiskopan Agung, ing Córdoba St.

Kabiskopan Agung Rosario (Latin: Archidioecesis Rosariensis) yaiku wilayah grejawi utawa kabiskopan Greja Katulik Roma ing bagean kidul Provinsi Santa Fe, Argentina. Greja indukne, Basilika Katedral Bunda saka Rosario, ana ing kutha Rosario. Kabiskopan kasebut nduweni amba 13,500 km² lan populasi kira-kira 1,700,000, karo 121 paroki.

Sajarah[besut | besut sumber]

Pratelan biskop[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  • (ing basa Spanyol) DelRosario - Arquidiócesis en Red — Website of the Archdiocese.
  • (ing basa Spanyol) Archdiocese of Rosario Archived 2016-03-03 at the Wayback Machine. at AICA (Argentine Catholic News Agency).
  • (ing basa Inggris) "Archdiocese of Rosario". Catholic-Hierarchy.org. David M. Cheney.


Koordhinat: 32°56′51″S 60°37′56″W / 32.9475°S 60.6323°W / -32.9475; -60.6323