Menyang kontèn

Kabiskopan Venado Tuerto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Venado Tuerto

Dioecesis Cervi Lusci

Diócesis de Venado Tuerto
Lokasi
NagaraArgentina
Provinsi grejawiRosario
MetropolitanRosario
Statistik
Amba14.000 km2 (5.405 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
216,000
206,000 (95.4%)
Paroki43
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké12 Agustus 1963 (60 taun kepungkur)
KatedralKatedral Dikandung Tanpa Noda ing Venado Tuerto
Santo/santa pelindungDikandung Tanpa Noda
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopHan Lim Moon
Biskop Agung MetropolitanEduardo Eliseo Martín
Biskop emeritusGustavo Arturo Help
Situs web
www.obispadosn.org.ar

Kabiskopan Venado Tuerto yaiku kabiskopan Argentina ing provinsi grejawi Rosario.[1]

Riwayat[besut | besut sumber]

Ing 12 Agustus 1963, Paus Paulus VI ngadegake Kabiskopan Venado Tuerto saka Kabiskopan Rosario, ing dina sing padha nalika kabiskopan kasebut dimunggahke dadi kabiskopan agung lan Venado Tuerto dadi salah sijining tahta sufragane.[1][2]

Pimpinan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b (ing basa Inggris) "Diocese of Venado Tuerto". Catholic-Hierarchy.org. David M. Cheney. Dibukak ing 23 January 2015.
  2. "Diocese of Venado Tuerto". GCatholic.org. Dibukak ing 2013-03-27.