Menyang kontèn

Ordinariat kanggo Katulik Wétan ing Argèntina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ordinariat kanggo Katulik Wetan ing Argentina
Lokasi
NagaraArgentina
Statistik
Populasi
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
2,000
Paroki1
Informasi
Didegaké19 Februari 1959
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopMario Aurelio Poli
Biskop emeritusJorge Mario Bergoglio

Ordinariat kanggo Katulik (Ritus) Wetan ing Argentina utawa Argentina saka Ritus Wetan (Spanyol: Ordinariato para los fieles de ritos orientales en Argentina) yaiku Ordinariat kanggo Katulik Wetan (yurisdiksi kabiskopan semu ing wilayah Latin), sing dinaggo dening kabeh panganut Katulik Wetan tanpa ndelengi ritus sing netep ing Argentina.

Riwayat[besut | besut sumber]

Ing 27 Agustus 1897, komunitas kapisan saka umat Greja Katulik Grikenlan Ukraina sing ngehimpun dheweke ing Apóstoles,Provinsi Misiones.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]