Menyang kontèn

Kabiskopan La Rioja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan La Rioja

Dioecesis Rioiensis

Diócesis de La Rioja
Katedral Basilika Santo Nikolas Bari
Lokasi
Nagara Argentina
Provinsi grejawiSan Juan de Cuyo
MetropolitanSan Juan de Cuyo
Statistik
Amba92.100 km2 (35.560 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
305,000
265,350 (87%)
Paroki28
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké20 April 1934 (90 taun kepungkur)
KatedralKatedral Basilika Santo Nikolas ing La Rioja
Santo/santa pelindungSanto Nikolas
St Fransiskus Solanus
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopDante Gustavo Braida Lorenzón
Biskop Agung MetropolitanJorge Eduardo Lozano
Biskop emeritusRoberto Rodríguez

Kabiskopan La Rioja (Latin: Dioecesis Rioiensis) ana ing Argentina lan menika sufragan saka Kabiskopan Agung San Juan de Cuyo. Ing 20 April 1934, Paus Pius XI ngadegake Kabiskopan La Rioja saka wilayah sing dijupuk saka Kabiskopan Córdoba del Tucumán.[1]

Pimpinan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Diocese of La Rioja". Catholic-Hierarchy. Dibukak ing 2007-03-31.

Koordhinat: 29°24′49″S 66°51′23″W / 29.4135°S 66.8563°W / -29.4135; -66.8563