Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Corrientes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Corrientes

Archdioecesis Corrientensis

Arquidiócesis de Corrientes
Katedral Bunda Kita saka Rosario
Lokasi
Nagara Argentina
Provinsi grejawiCorrientes
Statistik
Amba26.218 km2 (10.123 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
880,649
946,936 (93%)
Paroki49
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké21 Januari 1910 (114 taun kepungkur)
KatedralKatedral Bunda Kita dari Rosario di Corrientes
Santo/santa pelindungBunda Kita ing Itatí
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanAndrés Stanovnik
Biskop AuksilierJosé Adolfo Larregain, O.F.M.
Biskop emeritusDomingo Salvador Castagna

Kabiskopan Agung Corrientes (didegake ing 21 Januari 1910, minangka Kabiskopan Corrientes) ana ing Argentina lan menika kabiskopan metropolitan lan tahta sufragane kalebu Goya, Oberá, Posadas, Puerto Iguazú lan Santo Tomé. Wilayah grejawi kasebut dimunggahke dadi kabiskopan agung ing 10 April 1961.

Pimpinan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • "Archdiocese of Corrientes". Catholic-Hierarchy. Dibukak ing 2007-03-18.[self-published]