Menyang kontèn

Eparki Buenos Aires (Maronit)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Eparki San Charbel ing Buenos Aires (Maronit)

Eparchia Sancti Sarbelii Bonaërensis Maronitarum

Eparquía de San Charbel en Buenos Aires
Lokasi
NagaraArgentina
Provinsi grejawiBuenos Aires
MetropolitanBuenos Aires
Statistik
Populasi
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
750,000[1]
Paroki4
Informasi
Greja sui iurisGreja Maronit
RitusRitus Siro-Antiokhia Kulon
Didegaké5 Oktober 1990 (33 taun kepungkur)
KatedralSanto Maron ing Buenos Aires
Santo/santa pelindungSt Charbel Makhluf
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
PatriarkBechara Boutros al-Rahi
EparkJuan Habib Chamieh, O.M.M.
Biskop emeritusCharbel Georges Merhi
Situs web
www.misionlibanesa.com.ar

Eparki San Charbel ing Buenos Aires[2] (Spanyol: Eparquía de San Charbel en Buenos Aires; Latin: Eparchia Sancti Sarbelii Bonaërensis Maronitarum) yaiku eparki (kabiskopan Katulik Wetan) ing Greja Katulik Maronit sui iuris (Ritus Antiokhia) sing kalebu wilayah Argentina (Amerika Kidul). Eparki kasebut nduweni tahta episkopal katedral, Catedral San Marón, sing ana ing ibu kutha nasional Buenos Aires. Ing 2010, ana 750,000[3] anggota. Eparki kasebut saiki dipimpin dening Administrator Apostolik Habib Chamieh.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "maronite-heritage.com". Diarsip saka sing asli ing 2011-07-14. Dibukak ing 2018-12-03.
  2. "aicaold.com.ar". Diarsip saka sing asli ing 2016-03-03. Dibukak ing 2018-12-03.
  3. "maronite-heritage.com". Diarsip saka sing asli ing 2011-07-14. Dibukak ing 2018-12-03.

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]