Menyang kontèn

Kabiskopan San Francisco

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan San Francisco

Dioecesis Franciscopolitanus

Diócesis de San Francisco
Lokasi
NagaraArgentina
Provinsi grejawiCórdoba
MetropolitanCórdoba
Statistik
Amba19.611 km2 (7.572 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
218,000
213,000 (97.7%)
Paroki30
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké10 April 1961 (63 taun kepungkur)
KatedralKatedral Santo Fransiskus saka Asisi ing San Francisco, Córdoba
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopSergio Osvaldo Buenanueva
Biskop Agung MetropolitanCarlos José Ñáñez

Kabiskopan San Francisco (Latin: Dioecesis Franciscopolitanus) ana ing Argentina lan menika sufragan saka Kabiskopan Agung Córdoba.

Riwayat[besut | besut sumber]

Ing 10 April 1961, Paus Yohanes XXIII ngadegake Kabiskopan San Francisco saka Kabiskopan Agung Córdoba.[1][2]

Pimpinan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Diocese of San Francisco". catholic-hierarchy.org. Dibukak ing 2013-03-25.
  2. "Diocese of San Francisco". GCatholic.org. Dibukak ing 2013-03-25.