Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Bahía Blanca

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Bahía Blanca

Archidioecesis Sinus Albi

Arquidiócesis de Bahía Blanca
Katedral Bunda Rahmat
Lokasi
Nagara Argentina
Provinsi grejawiBahía Blanca
Statistik
Amba82.634 sq mi (214.02 km2)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2012)
743,000
635,000 (85.5%)
Paroki56
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké20 April 1934 (90 taun kepungkur)
KatedralKatedral Bunda Rahmat ing Bahía Blanca
Santo/santa pelindungBunda Rahmat
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanCarlos Azpiroz Costa
Biskop AuksilierJorge Luis Wagner
Peta
Situs web
Situs Web Kabiskopan Agung

Kabiskopan Agung Bahía Blanca (Archidioecesis Sinus Albi) yaiku kabiskopan agung metropolitan Latin saka Greja Katulik Roma karo provinsi grejawi ing wilayah wetan provinsi ibu kutha nasional Buenos, tengah Argentina. Tahta episkopal agung katedral lan greja indukne, sing ana ing kutha Bahía Blanca, menika Katedral Bunda Rahmat.

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

  • GCathholic with Google map - data for all sections
  • (ing basa Spanyol) Archdiocese of Bahía Blanca Archived 2016-03-04 at the Wayback Machine. at AICA (Argentine Catholic News Agency).
  • (ing basa Inggris) "Archdiocese of Bahía Blanca". Catholic-Hierarchy.org. David M. Cheney.