Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Mendoza

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Mendoza

Archidioecesis Mendozensis

Arquidiócesis de Mendoza
Lokasi
NagaraArgentina
Provinsi grejawiMendoza
Statistik
Amba63.839 km2 (24.648 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
1,373,000
1,145,000 (83.4%)
Paroki62
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké20 April 1934 (90 taun kepungkur)
KatedralKatedral Bunda saka Loreto ing Mendoza
Santo/santa pelindungSanto Yakobus Agung
Bunda saka Rosario
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanMarcelo Daniel Colombo
Biskop AuksilierDante Gustavo Braida[1][2]
Biskop emeritusJosé María Arancibia
Peta
Situs web
www.arquimendoza.org.ar

Kabiskopan Agung Mendoza (Latin: Archidioecesis Mendozensis) ana ing Argentina lan menika kabiskopan metropolitan. Tahta-tahta sufragane kalebu Neuquén lan San Rafael.

Pimpinan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Koordhinat: 32°53′22″S 68°50′13″W / 32.88944°S 68.83694°W / -32.88944; -68.83694